Smeermiddelen voor scharen

Een uniek gamma smeermiddelen voor scharen

Als specialist voor de verpakkingsglas industrie bieden wij de meest complete productlijn aan, met meer dan 10 verschillende formuleringen, elk aangepast aan het type glas, de temperatuur van het glas, de snelheid van de machine, de kwaliteit van het water, de spuitvolumes, de olie-water mengsystemen, de temperaturen van de scharen, enz.

Daarnaast bieden wij een op maat gemaakt opvolgings- en analysesysteem voor onze schaarsmeermiddelen, zodat we er alles aan doen om uw productiviteit op lange termijn te maximaliseren.

Natuurlijk werken we ook graag samen met u aan de ontwikkeling van een op maat gemaakt schaarsmeermiddel om aan UW specifieke behoeften te voldoen. Stuur ons gewoon uw verzoek!

Schaarsmeermiddelen zijn de eerste in een reeks van smeermiddelen die gebruikt worden bij de productie van holglas. Ze spelen een belangrijke rol - samen met de waterkwaliteit en het beschikbare meng- en distributiesysteem - bij het bepalen van de kwaliteit van het eindproduct.

Naast het smeren, koelen en beschermen van de messen tegen corrosie, moet het schaarsmeermiddel zorgen voor een constant snijvermogen en tegelijkertijd afwisselend reinigen en smeren van de messen, waarbij de resten van oxidatie tijdens de olieachtige fase worden verwijderd, waardoor de apparatuur kan gaan dichtslibben (schaararmen, enz.).

De kwaliteit van het gebruikte water (stadswater, natuurlijke bronnen, putten, onthard water, gedestilleerd water, water dat door omgekeerde osmose wordt verwerkt) is even belangrijk als het gebruikte smeermiddel zelf, net als het gebruikte meng/distributie/spuitsysteem.

Bij de optimalisatie moet rekening worden gehouden met het hele systeem om op korte en middellange termijn:

  • het volume van het gebruikte water/smeermiddelmengsel te verminderen
  • te zorgen voor een perfecte reinheid van IS en roterende machines
  • de vervuiling van machines (veiligheid) aanzienlijk te verminderen
  • de kosten (in smeermiddel EN water) te verlagen
  • de betrouwbaarheid van de apparatuur in de loop van de tijd (verlenging van de levensduur van de messen en armen) te verzekeren
  • te komen tot een algemene verhoging van de machine-efficiëntie

SOGELUB® beschikt over de breedste waaier aan schaaroliën en voldoet daarmee aan de eisen van alle glasblazers.