Water, stof, agressieve omgevingen, pH

Hydrofobe smeermiddelen zijn verrijkt met lange vezels en olieachtige bestanddelen, waardoor zij goed stand houden in zeer vochtige omgevingen, ook wanneer ze blootgesteld worden aan zoutwater of gerecycleerd industrieel afvalwater.

Hun klevende en "romige" smeereigenschappen zorgen ook voor een uitstekende bescherming tegen corrosie, zelfs in de aanwezigheid van corrosieve vloeistoffen (bijv. formaline, fenol en ammoniak).

Bij blootstelling aan stof is een ontoereikend smeermiddel in feite contraproductief, want het werkt als een schuurmiddel. Om dit effect te voorkomen, wordt op grote schaal gebruik gemaakt van capillaire eigenschappen (penetratie tot in de kern van de scharnieren), reinigende en beschermende eigenschappen. Zogenaamde "droge" smeermiddelen zijn een innovatieve manier om met deze toepassingen om te gaan.

Agressieve middelen (oplosmiddelen, straling, pH, enz.) vereisen specifieke smeermiddelen, die bestand zijn tegen de zwaarste werkomstandigheden.

Dit zijn uitdagingen voor de isolatie-industrie (bijv. producenten van glaswol, steenwol, glasvezel of gipsplaten), de houtindustrie (bijv. zagerijen, spaanderplaten), de chemische industrie, de cementfabrieken, steengroeven, de grafische industrie, enz.