Smeermiddelen voor toevoersystemen

Van voorbehandeling van oppervlakken tot smering tijdens de productie

Wij bieden een assortiment dat alle behoeften van de glasblazer dekt:

  • Lange levensduur, tweecomponentencoating die een hoge weerstand geeft aan de impact van de voorvorm (parison).
  • Volle oliën (niet in water oplosbaar) speciaal geformuleerd voor het glijden.
  • Schaaroliën die niet alleen zorgen voor het smeren (koelen) van de messen maar ook tegelijkertijd zorgen voor de smering van uitwerp/aflever machines.

Smeermiddelen voor toevoersystemen (deliveries) dienen om het slippen en glijden van de glasdruppel door de geleidebuizen, de scoops en de deflectoren tot in de voorvormen te reguleren. Ze kunnen of op het hoogste niveau worden aangebracht, bij de opening van de geleide buizen of direct in de scoops, waar deze in contact komen met het toevoersysteem (delivery).

De smering van deze systemen kan worden uitgevoerd met verschillende soorten smeermiddelen, of het nu gaat om volle olie, emulsies of om smeermiddelen op waterbasis.

SOGELUB® biedt een volledig gamma van volle smeermiddelen, d.w.z. smeermiddelen die niet in water oplosbaar zijn. Deze smeermiddelen kunnen op minerale of synthetische basis worden gemaakt.

Wat wij beogen is een sterke vermindering van de benodigde volumes en een vertraging van de oxidatie (het verouderingsproces van het smeermiddel). Op deze manier vermijden wij ook de vorming van koolstofresiduen die vlekken veroorzaken op het glas.

De smering van toevoersystemen kan ook worden uitgevoerd met water oplosbare smeermiddelen, die het resultaat zijn van een meer recente technologie. Op water gebaseerde smeermiddelen bieden een zeer effectief alternatief op het gebied van zuinigheid, veiligheid (brandrisico) en de mate waarin de slippende en glijdende prestaties worden bereikt.