Back
Agressieve omgevingen / Water

Water, Stof, agressieve ChemicaliŽn, pH-waarde

Het waterafstotend smeermiddel, voorzien van lange vezels en vetstoffen, is bestand tegen heel vochtige omgevingen, in aanwezigheid van zeewater of gerecycleerd industrieel water.

De kernmerken van adhesie en vettigheid waarborgen een uitstekende bescherming tegen corrosie, zelfs in aanwezigheid van agressief water (formol, fenol, ammoniak, enz.).

In aanwezigheid van stof, zal een ongeschikt smeermiddel het tegengesteld effect hebben omwille van de schuring (verschijnsel van ďslijppasta"). Om dit effect te voorkomen, zijn de kenmerken van capillariteit (penetratie in de kern van de scharnieren), reiniging en bescherming van fundamenteel belang. De zogenaamde ďdrogeĒ smeermiddelen bieden in dit geval een vernieuwende oplossing.


De agressieve chemicaliŽn (oplosmiddelen, stralingen, pH, enz.) vergen specifieke smeermiddelen die bestand zijn tegen de moeilijkste condities.

Deze belastingen zijn aanwezig in de isolatie (glaswol, rotswol, glasvezel, gipsblokken,...), hout (zaagsel, spaanderplaten,...), chemische industrie, cementindustrie, enz.